‘'KAVİLİ'YE YAPILAN SALDIRI CEZASIZ KALMAMALI''

Mersin Barosu yayınladığı yazılı Açıklamada;'' İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ömer Kavili'ye yapılan saldırı sadece kendisine değil hepimize, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. 'Denildi

5.09.2014 19:42:01 0
‘

Mersin Barosu yayınladığı yazılı Açıklamada;’’ İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ömer Kavili’ye  yapılan saldırı sadece kendisine değil hepimize, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. ’Denildi

Mersin Barosundan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

 ‘’İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ömer Kavili 03.09.2014 tarihinde İstanbul’da Baro Temsilcisi sıfatıyla izlediği Hasan Ferit Gedik duruşması sonrasında, Kartal Adliyesi’nde güvenlik güçlerinin saldırısına uğrayarak yaralanmıştır.

 Görevini ifa etmek üzere bulunduğu adliye sarayı içerisinde meslektaşımıza yapılan bu saldırı sadece kendisine değil hepimize, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. Savunma mesleğine yöneldiği tartışmasız olan bu saldırının sorumluları hakkında gerekli adli ve idari süreç derhal başlatılmalıdır.

 Bilinmelidir ki; savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten, adaletin olmadığı yerde de hukuk devletinden bahsedilemez. 

 Türkiye hukuk devleti çizgisinden hızla uzaklaştırılmaya devam ederken; Baroların ve avukatların bu gidişe sessiz kalacağı asla düşünülmemelidir.

 Meslektaşımıza yapılan bu saldırının sorumlularının yargı önüne çıkarılması konusunda olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirir;  meslektaşımız Av.Ömer Kavili’ ye ve İstanbul Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.’’Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 

 

 

                                                                        


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40